Ride Along x Urban Basic

Urban Sports Programma

Het nieuwste, uniekste en meest uitdagende sportprogramma voor scholen! We halen de Amerikaanse urban naar de gymzaal. Een reeks toffe lessen waarbij we leerlingen inspireren het beste uit zichzelf te halen. Door de combinatie van de '5 Urban Fundamentals' én 'DARE 2 MOVE' methodiek gebruiken we sport als middel om te leren. Boek een losse kennismakingsles of bekijk onze complete lesprogramma's. Liever maatwerk? Let's talk!

Urban Sports Lesprogramma voor scholen

waarom Urban Sports?

Er heerst al jaren een 'beweeg schaarste', waardoor onder andere de fysieke en mentale gezondheid van kinderen, jongeren en volwassenen achteruit gaat. Docenten verliezen steeds vaker de aandacht van leerlingen en strijden tegen de nieuwste gadgets, apps, influencers en spelcomputers.

Hierdoor wordt het moeilijker om leerlingen te inspireren, uit te dagen en iets te leren. Tegelijkertijd wil je hen voorbereiden op een rol in de maatschappij, en meegaan met de tijd. Hoe ziet dat er in de praktijk uit? 

Hiervoor heeft ‘Urban Basic’ samen met ‘Ride Along’ een lesprogramma ontwikkelt dat bestaat uit verschillende, uitdagende en leerzame Urban Experiences. Geïnspireerd door professionele rolmodellen uit de sport- en online wereld, waarbij we sport als middel voor ontwikkeling zien. Een krachtig model om kinderen, jongeren en jongvolwassenen te leren om een stevige toekomst voor zichzelf op te bouwen, en om docenten mee te nemen in het leren en bewegen anno nu. 

Het Urban Sports Programma sluit naadloos aan op de behoefte aan persoonlijke ontwikkeling, sociale contacten en het najagen van dromen. Zowel in ons 3- en 10-weekse lesprogramma als in onze losse workshops houden we rekening met de wensen en doelen van de school en de leerlingen. Onze ervaren, gecertifieerde sportinstructeurs weten op elk niveau mee te denken.

De flinke toename van lifestyle coaches en influencers, die kinderen en jongeren beter weten te bereiken dan de gemiddelde docent die voor de groep staat, is een feit. Het nadeel hiervan is dat de content, kennis en ideeën die zij delen voornamelijk zijn toegespitst op entertainment, ‘quick wins’ en commercie.

Wij geloven met het Urban Sports Programma de 'beweeg schaarste' en passievere houding te doorbreken. We zetten sport in als middel om het vertekende beeld van zichzelf, de realiteit en de overtuiging dat ze allemaal rijk worden met crypto, social media of als ''goeroe'', te relativeren. Lees verder voor meer informatie of neem contact op. 

Urban Sport Programma

Wat bieden wij aan

Benieuwd wat wij voor jou en jouw organisatie kunnen betekenen? Bekijk de bovenstaande video of download de gratis brochure voor meer informatie. Hieronder vind je en greep uit onze pakketten. 

Urban Introductie

Een losse workshop, eenmalige clinic of gewoon een leuke, extra aanvulling op het LO onderwijs als kennismakingsles.

Wij regelen het materiaal voor de hele klas (max. 32 leerlingen).

Urban Module

Een 3- of 10-weeks lesprogramma met elke week uitdagende thema's, challenges, een toffe eindopdracht en een certificering.

Liever een programma op maat? Neem contact op.

Urban Scholing

Wat kun je leren van straatcultuur en hoe kun je dit toepassen bij het lesgeven? Wij nemen je mee in de ontwikkeling van Urban Sports.

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Urban Sports Lesprogramma voor scholen

Hoe doen we dit?

Wij zetten Urban Sports in als middel, voegen daar waardevolle tools en handvatten aan toe, en leren deelnemers dit direct toe te passen in de praktijk, op school, op het werk en in hun persoonlijke leven.

Door de combinatie van de ‘5 Urban Fundamentals’ en onze ‘DARE 2 MOVE’ methodieken, maken we leren en bewegen weer leuk en uitdagend. Wij geven de deelnemers belangrijke competenties mee, toffe ervaringen en leren belangrijke kernwaarden aan waar ze de rest van hun carrière en leven profijt van hebben.

0 +
studenten & leerlingen
0 +
jaar ervaring
0 *
sterren- reviews
0 +
urban instructeurs

Ride Along x Urban Basic

The Urban Sports Program

Ride Along en Urban Basic steken de koppen bij elkaar, waardoor wij een uniek programma kunnen aanbieden. Hieronder vind je een selectie van de thema's die wij behandelen in ons 3- of 10-weekse lesprogramma. 

Vragen, Ervaren en doelen behalen

• Persoonlijke doelstellingen staan centraal (fysiek, mentaal, sociaal)
• Methodieken ‘5 Urban Fundamentals' en 'DARE 2 MOVE’
• Eindopdracht

Content, Context en Challenges

• Technieken + materiaal = content
• Omgeving + challenge = context
• Samenhang context en content
• Challenges ('VACHT')

Risico, Gevaar en Veiligheid

• Leren verschil risico en gevaar
• Het belang van Safety in kaart brengen
• Conditioning, valtraining, stretchen en grenzen verleggen

Leiderschap en Samenwerking

• Methodieken ‘MOVE’ & ‘5 Finger values’
• Leiderschap (ball)
• Regels naleven
• Conflicten oplossen

Angsten en Inner Stance

• Inner Stance
• ‘FEAR’ (body & roll)
• Be - Do - Have
• Persoonlijke angsten overwinnen

Creativiteit en Innovatie

• Breakdance
• Expressie
• Combinaties
• Performance
• Graffiti

Exercise

• Combineren van bewegingen
• Body, roll & ball
• Eindopdracht

Explore

• Challenges
• Exploring
• Buitenlessen

Eindopdracht

• Uitvoeren eindopdracht
• Prestatiemoment
• TikTok & Instagram video

Kimberly Sterenborg

School

Wij hebben al school Bram mogen inzetten als leerkracht Weerbaarheid met sport als middel om kinderen te leren zich weerbaar op te stellen. Onze leerlingen gaven aan het einde van deze lessen aan elkaar beter te hebben leren kennen, elkaar meer te vertrouwen, dat ze hun eigen grenzen beter kunnen aangeven en dat ze ook hun grenzen hebben durven verleggen. Er zit ook zeker een onderdeel teambuilding in. Een absolute aanrader voor iedere groep!

Mirjam Bellemakers

School

Wij hebben met ons schoolteam een superleuke middag gehad waarop we in 3 groepen verschillende activiteiten hebben gedaan. In ons geval lasergamen, boogschieten en teambuilding. De collega's waren heel enthousiast. Iedereen kon met alles meedoen, maar het was ook leuk om te kijken als je even niet mee wilde doen. De afspraken waren vooraf duidelijk en er werd goed meegedacht over welke activiteiten zouden kunnen leiden tot het succesvol bereiken van het doel wat wij voor ogen hadden. Een echte aanrader voor wie iets met zijn of haar team wil organiseren! Wij hebben hierdoor met een heel goed gevoel het schooljaar kunnen starten!

Maikel van Gurp

Sportdag

Na een fijn contact via mail en telefoon een hele toffe sportdag gehad vandaag op onze eigen locatie. Complimenten voor de bekwame instructeurs en organisatie. Alles liep op rolletjes! We gaan ze zeker vaker inzetten bij activiteiten.

Mike Alderson

Introductie Sportdag

Onze introductiedag werd verzorgd door Ride Along. Zeer tevreden over de gang van zaken en de professionaliteit. Begeleiding bij de spellen was ook top. Zeker een aanrader.

Marc Jacobs

School

Top ervaring, leuk bedrijf met begeleiders/ trainers die vanuit passie werken!

ons team

Ontmoet onze instructeurs

Al onze workshops en activiteiten worden begeleid door deze jonge en sportieve boys

Tim van Ierssel

Tim van Ierssel

Urban Snow, Skate & Surf.

Tim van Ierssel

Urban instructeur

Kai Noordijk

Kai Noordijk

Freerun expert

Kai Noordijk

Urban instructeur

Bram Walgraeve

Bram Walgraeve

Eigenaar Ride Along.

Bram Walgraeve

Urban instructeur

Vragen? Bel ons gerust

FAQ

Veelgestelde vragen

Heb je nog een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. 

Onze sportinstructeurs hebben kennis en ervaring binnen alle niveaus van het onderwijs. Denk aan: basisonderwijs, speciaal onderwijs, middelbaar- en voorgezet onderwijs.

Het Urban Sports Programma is ideaal als LO lesprogramma, eenmalige sportles of voor de kleinkeuzevakken. Maatwerk? Neem contact met ons op. 

Aanvraagformulier

Vraag het lesprogramma aan

Urban Sports Programma

Urban Sports Programma

Waar bent u naar op zoek?
Gewenste tijd
: