Urban Sports Programma Pier

Niet gecategoriseerd

Een zonnige woensdagmorgen in Breda – 17 dames van CURIO komen langs bij Pier15 om de beginselen van Urban Sports te leren. Bram en Siam van Ride Along staan er al helemaal klaar voor en kunnen niet wachten om te beginnen. Terwijl de groep zich verzamelt warmen zij zichzelf vast op en maken wat laps door het skatepark. De les die onze instructeurs zo gaan geven is onderdeel van het Urban Sports Programma, een beweegprogramma voor het onderwijs waar sport als middel wordt ingezet om leren en bewegen weer leuk te maken. Leerlingen doen in dit programma mee met verschillende buitensporten, zodat ze weer plezier vinden in bewegen en hiermee hun gezondheid stimuleren. Pier 15 is echt een walhalla voor Urban Sports en wordt ook wel omschreven als het mooiste skatepark van Noord-Brabant. Verschillende ramps, hellinkjes en verhogingen dagen de deelnemers uit om creatief met de ruimte om te gaan en hun eigen grenzen te verleggen.

Pier 15, Walhalla voor Urban Sports

Bram begint de workshop vol enthousiasme en geeft uitleg over skateboarden en longboarden. Veiligheid staat natuurlijk voorop, dus de deelnemers beginnen met het dragen van een helm, knieen elleboogbeschermers – dan zijn ze er helemaal klaar voor! In tweetallen springen ze om de beurt het board op en helpen ze elkaar om gevoel te krijgen voor het skateboarden: samenwerken is key! Onder de mooie klanken van wat enthousiast gegil vind iedereen langzaam maar zeker zijn weg op het board. De eerste ramps worden uitgeprobeerd en de deelnemers worden steeds fanatieker. Na 15 minuten lekker spelen komt de groep weer even bij elkaar en vertelt Bram nog een beetje meer over remmen, sturen en het nemen van hellinkjes. Het enthousiasme wordt alleen maar groter en het is mooi om te zien hoe iedereen elkaar aanmoedigt. Het community gevoel waar Urban Sports voor staat is ook hier duidelijk te voelen. Terwijl ik me een weg probeer te banen door de ruimte hoor ik iemand onder haar adem door zeggen: ‘dit is echt kéi vet’. Aan de enthousiaste geluiden van de rest te horen is ze niet de enige die hier zo over denkt.

Tot slot

Wanneer de lestijd op de helft zit, is het tijd voor een wissel; de leerlingen mogen nu gaan BMX’en en stuntsteppen. Wederom krijgen ze tijd om lekker te spelen en je ziet dat bij iedereen weer een beetje kind naar boven komt. In de laatste 15 minuten wordt er nog een keer gewisseld zodat iedereen in korte tijd 3 á 4 Urban Sporten heeft mogen ervaren. Na afloop komt iedereen moe maar voldaan weer bij elkaar. De tijd is voorbij gevlogen en iedereen heeft mogen ervaren hoe het is om weer even lekker te spelen. Een deelneemster vertelt dat ze niet kan wachten tot de volgende les en ook Bram en Siam van Ride Along zijn blij dat ze volgende week weer terugkomen.

Tags :

Niet gecategoriseerd

Share :