Wordt dit de gymles van de toekomst?

Ridealong.nl

Wordt dit de gymles van de toekomst?

Een gymles apenkooien of een potje softbal spelen is leuk, maar wat gebeurt er met het sportieve leven van middelbare school studenten als ze gaan studeren? En daarna? Sport is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl en een aantal scholen kiest daarom voor het zogeheten ‘SOLO project’: Sport Oriëntatie in de Lichamelijke Opvoeding. Dit houdt in dat de student in het laatste schooljaar een aantal sporten mag kiezen ter vervanging van de traditionele gymles. Het doel is om studenten kennis te laten maken met andere sporten en op die manier te stimuleren om te blijven bewegen, ook na het examenjaar. Wij van Ride Along Activities zijn hier groot voorstander van en dragen hier graag een steentje aan bij. Wat hebben wij te bieden? Een breed scala aan uitdagende activiteiten bij De Koepel, een unieke locatie in Breda. Denk hierbij aan longboarden, boogschieten, freerunnen en nog veel meer! Hoe ziet dat er in de praktijk uit? Lees het hier.   

SPORTEN BIJ RIDE ALONG ACTIVITIES

De jonge, charmante en sportieve instructeurs van Ride Along Activities zijn niet alleen rete fanatiek, ze weten jongeren op elk niveau iets te leren en ze uit te dagen op een speelse manier. Gek doen, plezier maken en grenzen opzoeken in de buitenlucht beïnvloedt niet alleen de fysische, maar ook de mentale gezondheid van de student. Bij Ride Along Activities zijn we niet bang en word je tijdens de cursus getriggerd om het maximale uit jezelf te halen. Op verantwoorde wijze helpt de instructeur de studenten om de gekozen sport zo snel mogelijk onder de knie te krijgen. Neem bijvoorbeeld een lesje longboarden: per persoon ligt er een andere uitdaging. Voor de een is dat de sport leren kennen en angsten overwinnen, voor de ander is dat beter worden. Het maakt niet uit op welke niveau je begint, bij Ride Along Activities weten we uit ervaring iedereen tevreden te houden.

“Vrijheid en lekker ravotten in de buitenlucht stimuleert creativiteit, is bevorderend voor je humeur en haalt het kind in de student naar boven.” 

LESPROGRAMMA

De vrijheid om een sport te kiezen bevalt de studenten wel, horen wij ze zeggen. Wij van Ride Along Activities begrijpen dat maar al te goed. Zodra je zelf keuzes mag maken, wordt sporten pas écht leuk! Onze toegevoegde waarde: “We stimuleren studenten om te sporten in de buitenlucht. De straat is onze speeltuin en we zijn graag creatief met obstakels. Zo leren we de ervaren longboarders om te stunten van een trapje en springen we tijdens het freerunnen over bankjes, leren we salto’s tegen de muur te maken en nog veel meer. Het effect van onze buitensporten is snel te zien: vrijheid en lekker ravotten in de buitenlucht stimuleert creativiteit, is bevorderend voor je humeur en haalt het kind in de student naar boven. Daarnaast verlaagt buitensporten de stresshormonen door de connectie met de natuur en is het onder andere goed voor je vitamine D. Genoeg redenen dus om studenten kennis te laten maken met onze buitenactiviteiten! 

Wil je ook weten wat de mogelijkheden zijn om studenten te laten sporten bij Ride Along Activities? Of ben je zelf geïnteresseerd in een cursus, workshop of (kinder)feestje? Neem dan contact op met Bram Walgraeve via 06-34895077 of via info@ridealongactivities.nl. Je kunt ook altijd even een kijkje nemen op onze website: www.ridealongactivities.nl 

Tags :

Ridealong.nl

Share :