Longboarden bij Ride Along

Ridealong.nl

“Surfen op straat! Voor je plezier, naar je werk of als sport.”

Je ziet ze tegenwoordig overal; ‘de straatsurfers’. Stoere jongens en meiden op een longboard in het park, maar ook zakenmannen die ermee naar hun werk gaan. Longboarden is de afgelopen jaren een razend populaire activiteit geworden. Zowel voor recreatief gebruik als vervoersmiddel, de plankjes met wielen vliegen als warme broodjes over de toonbank. Leuk allemaal, maar waarom is het zo vet om te leren longboarden? Allereerst is het een sportieve manier om van A naar B te komen en weer eens wat anders dan de fiets. Daarnaast kun je ermee leren stunten en krijg je een enorme adrenalinekick wanneer je ‘downhill’ gaat. Dit betekent dat je met je longboard op hoge snelheid van een steile helling naar beneden racet. Maar voordat je verantwoord kan stunten en veilig van A naar B komt, moet je eerst de basis leren. Dat betekent voor sommigen dat ze angsten moeten overwinnen. Voor degene die het al kunnen, is de uitdaging om steeds beter te worden. Beide leer je bij Ride Along Activities, zodat je daarna met vrienden, vriendinnen of je lover lekker kunt oefenen. Wat we precies doen tijdens een middagje longboarden? Lees het in deze blog!

sportieve buitenactiviteit

Voor de Koepelgevangenis in Breda staat instructeur Bram te wachten. Vandaag is Ride Along Activities geboekt voor een sportief kinderfeestje. Al gauw komen er 12 enthousiaste, stoere jongens en meiden aan die staan te popelen om allemaal iets nieuws te leren. Bram neemt de kinderen mee voor een korte rondleiding door de oude gevangenis om te laten zien waar alle boeven vastzaten. Ze mogen zelfs even ervaren hoe het is om opgesloten te zitten in een isoleercel!

Er zit meer achter een lesje longboarden. Per persoon ligt er een andere uitdaging. Voor de een is dat angsten overwinnen, voor de ander is dat beter worden.”

Dan is het tijd om iedereen klaar te stomen voor de activiteit. In het kantoor maakt de instructeur graag nog even kennis door middel van een namenrondje en vertelt hij wat longboarden precies inhoudt. De kids mogen allemaal een eigen board uitzoeken en de juiste knie- en polsbeschermers aantrekken. “Bram, hoe doe je de beschermers aan?”, vraagt iemand uit de groep. De jarige job weet hoe het moet en samen met een paar andere ervaren longboarders helpen ze elkaar. Er wordt eerst wat gestunteld, maar ze zeggen niet voor niets: “Teamwork makes the dream work!”. Even de zelfstandigheid testen en tegelijkertijd elkaar iets leren. Bram doet de final check en na een paar laatste tips en tricks is iedereen er klaar voor. 

De basis leren

Voordat ze lekker met de groep naar het Valkenbergpark gaan, wordt er eerst geoefend op de binnenplaats van de gevangenis. Op speelse en enthousiaste wijze legt Bram stap voor stap uit hoe je stabiel op een longboard staat. Als een doorgewinterde sportdocent maakt hij er echt een feestje van! Wanneer iedereen de basisstappen onder de knie heeft, krijgen ze even tijd om zelf te oefenen. Bram helpt waar nodig en je ziet dat hij met passie en plezier zijn werk doet. Iedere ouder kan met een gerust hart zijn of haar kind achterlaten bij de mannen van Ride Along Activities. Dat is iets wat zeker is.

Oh! Er zitten twee meiden tussen die het toch wel heel spannend vinden. “Weet je wat? Daar hebben wij iets voor!” zegt Bram. Hij pakt een paddlestok als hulpmiddel en leert de meiden hoe ze deze kunnen gebruiken voor meer stabiliteit. Bij Ride Along Activities zorgen de instructeurs er altijd voor dat er een oplossing is voor niveauverschil. Daarom zijn de activiteiten ook echt voor iedereen een succesbeleving.

Zo, dan is het nu tijd voor een lesje remmen. Vooruitgaan is niet zo’n probleem meer, maar er moet ook veilig gestopt worden natuurlijk! Om iedereen te motiveren ook dat stuk te willen leren, laat Bram eerst zien hoe je als ervaren longboarder heel hard kan gaan, maar daarom ook goed moet leren remmen. De kinderen kijken met grote ogen toe hoe de instructeur als een maniak over het terrein racet. “Wow!! Dat wil ik ook!”, roepen ze. “Mooi, dan gaan we vandaag eens een vliegende start maken!”, zegt Bram

“Er wordt eerst wat gestunteld, maar ze zeggen niet voor niets: “Teamwork makes the dream work!” 

Lekker rondcruisen

Afhankelijk van het niveau van de groep bepaald de instructeur of er wordt geboard naar het park of dat ze een stukje gaan lopen. Het Valkenbergpark ligt slechts 100 meter van De Koepel verwijderd, dus je bent er zo. Vandaag loopt Bram met de kids, want veiligheid staat voorop bij Ride Along Activities. Nog niet iedereen kan even snel mee en daar houdt de instructeur netjes rekening mee.

In het Valkenbergpark verzamelt Bram nog een laatste keer voordat iedereen mag rondcruisen op zijn of haar board. Het park is namelijk dé ideale plek om te oefenen. Er liggen lange asfaltpaden, bruggetjes, hellingen en alles op basisniveau. Perfect om te leren longboarden dus! Ondertussen kijken mensen toe hoe de kids met veel plezier door het park racen. Iedereen kan nu met vriendjes of vriendinnetjes binnen hun eigen comfortzone de technieken oefenen. Beland er een longboard in de vijver? Geen probleem! De instructeur springt er achteraan. Heb je een schaafwond? Dan heb je vaak een grens opgezocht en geven we je naast een pleister ook een schouderklopje.

Het maximale uit jezelf halen

Gek doen, plezier maken en grenzen opzoeken is gezond voor iedereen. Bij Ride Along Activities zijn ze niet bang en word je tijdens de buitenactiviteiten getriggerd om het maximale uit jezelf te halen. Op verantwoorde wijze helpt Bram de kinderen hun eigen grenzen op te zoeken. Ze hebben de grootste lol en Bram board ondertussen rond om te kijken of het overal goed gaat. Na ongeveer drie kwartier wordt de groep weer bij elkaar verzameld. Het is tijd voor: FRIETJES

Longboarden

Er zit meer achter een lesje longboarden. Per persoon ligt er een andere uitdaging. Voor de een is dat angsten overwinnen, voor de ander is dat beter worden. Het maakt niet uit op welke niveau je kunt longboarden, want bij Ride Along Activities weten ze hoe je iedereen tevreden houdt. Ook interesse in deze sportieve activiteit? Kijk dan op de website www.ridealongactivities.nl of neem contact op met Bram Walgraeve via 06-34895077 of info@ridealongactivities.nl.

Tags :

Ridealong.nl

Share :