Freerunnen bij Ride Along

Ridealong.nl

“Lekker buiten ravotten maakt je kind sterker, gezonder en socialer.”

Door het iPad en smartphonetijdperk waarin kinderen nu opgroeien verdwijnt het buitenspelen. Kinderfeestjes bij Ride Along Activities herinneren je er weer aan hoe lekker én tof het is om actief te spelen in de buitenlucht. Daarnaast heeft buitenspelen alleen maar positieve effecten op kinderen. Het beïnvloedt niet alleen de fysische, maar ook de mentale gezondheid van het kind. Dus, genoeg redenen om te gaan Freerunnen bij Ride Along Activities! Lees snel verder wat het inhoudt en hoe Bram Boterham de kinderen op een creatieve, sportieve manier van A naar B brengt.

De kinderfeestjes starten altijd in het kantoor van Ride Along Activities; de oude gevangenis ‘De Koepel’ in Breda. Bram, de enthousiaste instructeur, groet de kinderen en ouders met een vette high five: “Welkom bij het Freerunnen! Vanaf nu mogen jullie mij allemaal Bram Boterham noemen!” De kinderen lachen. Het ijs is gebroken en de kop is eraf. Bram neemt de groep mee het terrein op. De ogen van de kids beginnen te twinkelen: “Wow! Gaan we echt de gevangenis in?”, roepen ze allemaal. En voor ze het weten staan ze midden in ‘De Koepel’. 

Wat is freerunnen?

Wat is Freerunnen nou eigenlijk? “De straat gebruiken als je speeltuin!”, vertelt Bram. Freerunnen is op een verantwoorde manier buiten stunten en obstakels overwinnen om van A naar B te komen. Het wordt vaak gecombineerd met Parkour, dat gericht is op zo snel mogelijk vooruitkomen. De combinatie van Freerunnen en Parkour zorgt voor een speelse bootcamp. Perfect voor een actief en stoer kinderfeestje! Omdat het terrein van de oude gevangenis veel mogelijkheden biedt voor deze activiteit, maken de instructeurs er altijd maximaal gebruik van. Inclusief een kijkje nemen in een isoleercel en zelfs ervaren hoe het is om daar opgesloten te zitten… 

“Freerunnen is de straat gebruiken als je speeltuin!”

Nadat iedereen weer is bevrijd, neemt Bram de kids mee naar zijn kantoor in de gevangenis: “Pak allemaal maar een longboard en ga maar lekker zitten!”. Als de wiedeweerga rennen de kinderen door de ruimte op zoek naar een longboard. “Cool!!”, roepen ze. Zo, even een voorstelrondje, nog even plassen en dan zijn ze er klaar voor. Het zonnetje schijnt, de vibe is goed en het enthousiasme zit er goed in. Op naar de binnenplaats om eens lekker te gaan Freerunnen!

De eerste opdracht luidt: ren zo snel mogelijk naar buiten en houd de jarige job met zijn allen boven het hoofd. Dit lukt de kids en Bram is trots. Klasse! Nu tijd voor actie! “We gaan eens kijken wat jullie allemaal in je mars hebben! Kom maar met mij mee!” Rennend, springend en lachend vliegt de groep over het terrein achter Bram Boterham aan. Planken, bankjes op en af en over hindernissen springen. Niets is te gek bij Ride Along Activities! De kinderen lachen, spelen en de instructeur weet als geen ander de groep mee te krijgen. De veiligheidsregels weet hij uit te leggen in een spelvorm, waardoor het beter blijft hangen bij de kids en het ook nog eens leuk is. Want we gaan natuurlijk alleen maar uitdagende dingen doen tijdens het Freerunnen, maar veiligheid staat voorop!

Zodra Bram met de kinderen het terrein afrent worden alle muurtjes, hekjes, stoepjes en parkjes gebruikt als obstakel die ze moeten overwinnen. Mensen op straat lachen hen toe. Want waa

r zie je dat nog, spelen op straat? Zowel de kinderen als de voorbijgangers worden eraan herinnerd hoe leuk en gezond het is om buiten te spelen. En al helemaal op een sportieve manier. Want naast de fysieke kant van Freerunnen, is de filosofie achter ‘de vrijheid en het verleggen van grenzen’ ook heel belangrijk.

Het Parkour is iedere keer weer anders, maar gaat altijd dwars door het centrum van Breda heen. Vandaag rent Bram met de kids door het mooie Valkenberg park en via het nieuwe station naar de eindbestemming. Tussendoor is er even tijd voor een slokje water en kan iedereen even bijkomen. De instructeur krijgt altijd de hele groep mee. Als ervaren sportdocent weet hij alle kinderen te enthousiasmeren. En is er sprake van een groot verschil in conditie? Dat maakt niet uit; creativiteit ontbreekt niet bij Ride Along Activities. Samen uit, samen thuis.

lekker buiten spelen

“Zowel de kinderen als de voorbijgangers worden eraan herinnerd hoe leuk en gezond het is om buiten te spelen.”

Het eindpunt is de toffe broedplaats van Belcrum Beach; Pier 15. Op dat terrein kun je skaten, basketballen, maar ook zeker: Freerunnen! De springtechnieken worden nog even doorgenomen en dan is het klaar om het Parkour te doorlopen. Met het klimmen over hoge muren, hangen aan stalen buizen én de achterover salto houdt Bram de spanning erin. En ja, aan alles komt helaas een einde. De kinderen zijn voldaan en Bram is super trots dat iedereen het heeft gehaald! Wat een topmiddag!

Er is nog een mogelijkheid om een lekker drankje te drinken, terwijl je kunt kijken naar de professionele skaters op de skatebaan. “Wat een tof feestje!” is gegarandeerd de reactie.

Freerunnen bij Ride Along

Wil je ook een kinderfeestje boeken bij Ride Along Activities? Kijk dan op de website www.ridealongactivities.nl of neem contact op met Bram Walgraeve via 06 34 89 50 77 of info@ridealongactivities.nl

Tags :

Ridealong.nl

Share :