Boogschieten bij Ride Along

Ridealong.nl

“Stel je concentratie, precisie en geduld op de proef!”

Boogschieten: dé concentratiesport met een jacht- en oorlogswapen voor alle leeftijden. Deze leuke binnen- en buitensport is redelijk eenvoudig aan te leren en is daarom ideaal voor kinderfeestjes, bedrijfsuitjes, workshops, privélessen en zoals vandaag: voor een clinic. Stan, ervaren sportdocent van kinderen met een gedragsprobleem én pedagogisch medewerker, staat vandaag op het festival ‘Pannen Op Het Dak’ in Breda. Dubbel feest, want je kunt nu op het festival meedoen aan een clinic boogschieten. Benieuwd naar wat een clinic boogschieten met Ride Along Activities inhoudt? Lees het in deze blog.

Een Sport voor iedereen

Bij boogschieten word je concentratie, precisie en geduld op de proef gesteld. Het lijkt vrij simpel, maar om goed raak te schieten is de juiste instructie nodig en moet je een paar keer goed oefenen. Stan begint tijdens de clinic met zichzelf voor te stellen en legt op een kalme en prettige manier uit wat boogschieten precies inhoudt. Jong of oud, boogschieten is voor iedereen. Mensen die slecht ter been zijn, kunnen zelfs vanuit een (rol)stoel meedoen. Belangrijk is wel dat je kracht hebt in je beide armen. Verder kun je het op je eigen tempo leren en er natuurlijk ook wedstrijden mee spelen.

Pannen Op Het Dak? Pijlen op het dak!

Vandaag beginnen we eerst maar eens met oefenen. De juiste houding aannemen, de pijl op de boog spannen en je elleboog flink naar achter trekken. Oké, dat valt nog te overzien, maar nu moet iedereen natuurlijk raak schieten. Met z’n vieren op een rij wordt er lekker geknald. Stan loopt ondertussen rond en kijkt mee. Hij is erg behulpzaam, duidelijk in zijn instructies en lekker down to earth. Iedereen mag op zijn eigen tempo de sport onder de knie krijgen. Stan zijn ervaring in het docentschap past hij mooi toe en hij weet al gauw aan te voelen wat het niveau van de groep is. Op basis daarvan bedenkt hij leuke spelvormen…

“Denk bijvoorbeeld aan foto’s en animaties die je op je doelschijf kunt prikken. Ja, dan kun je lachen!”

Tijd voor een wedstrijdje

Boogschieten is in eerste instantie een competitie met jezelf: de techniek onder de knie krijgen en steeds meer punten schieten. Daarna wil je natuurlijk de andere deelnemers van de baan schieten. Puntentelling is een klassiek spelvorm bij boogschieten en het daagt je uit om een betere concentratie en meer precisie te ontwikkelen. Maar dat is niet de enige manier om boogschieten in wedstrijdvorm te spelen. Stan hangt op iedere doelschijf een ballon. “Wie als eerste de ballon kapot schiet!”, roept hij. Je merkt meteen dat iedereen razend enthousiast én gefocust is. Ondertussen geeft hij persoonlijke tips en ja hoor, de eerste ballon horen we knallen. Dit daagt de rest uit om ook zijn of haar ballon kapot te schieten. Aan competitie ontbreekt het dus niet tijdens een clinic boogschieten ;).

Boogschieten op talloze manieren

De basis van boogschieten blijft hetzelfde, maar zoals eerder genoemd zijn er talloze manieren om er leuke wedstrijdjes mee te spelen. Naast de puntentelling en ballonnen kapot schieten, kun je bijvoorbeeld met gekleurde ringen werken. Wie lukt het als eerste om de vlag van Duitsland te schieten? Of denk aan foto’s en animaties die je op je doelschijf kunt prikken. Ja, dan kun je lachen! Of misschien wil je wel een parcours neerzetten met verschillende afstanden? De mogelijkheden zijn oneindig. En wij van Ride Along Activities zijn er om daar een creatieve twist aan te geven. 

Boogschieten

Hoe goed heb jij jouw doel in het vizier? Kijk voor meer info op www.ridealongactivities.nl of neem contact op met Bram Walgraeve via 06-34895077 of via info@ridealongactivities.nl.

Tags :

Ridealong.nl

Share :